مرس چوب

مرس چوب، (مرس نام درخت کاج است در خطه شمال کشور) برندی نام آشنا در صنعت تولید ترموو به روش استانداردهای روز اروپا (آلمان و فنلاند) می باشد که با 10 سال سابقه فعالیت و تولید اکنون در خدمت شماست. این برند متعلق به کارخانه تولیدی شرکت آرمان چوبینه زاگرس (سهامی خاص) می باشد.

 رنگ‌های شفاف

  • 1399-11-19

رنگ‌های شفاف با ایجاد یک لایه بی‌رنگ از چوب محافظت می‌کنند؛ این پوشش‌ها به دلیل شفافیت، نقش و نگار و بافت طبیعی آن را به نمایش می‌گذارند؛ بنابراین ازآن‌ها برای چوب‌هایی با نقوش زیبا استفاده می‌شود.

از مهم‌ترین رنگ‌های شفاف (وارنیش‌ها) سیلر، کیلر و رنگ‌های پلی‌استر را می‌توان نام برد که عمدتاً به رنگ عسلی دیده می‌شوند اما تفاوت زیادی در رنگ چوب ایجاد نمی‌کنند. این رنگ‌ها در دسته رنگ‌های فوری نیز قرار می‌گیرند. رنگ فوری خودرویی نیز شفاف است اما توانایی محو نقوش چوب را نیز داراست و از آن در پوشش MDF خام و رنگ‌کاری خودرو استفاده می‌شود.

 

 رنگ‌های شفاف

 

رنگ‌های فوری موجود در بازار غلظت زیادی داشته و برای استفاده به حلال تینر فوری نیاز دارند. تینر فوری مایعی بی‌رنگ با بوی تند بوده که به سرعت در تماس با هوا تبخیر شده و قابلیت اشتعال بالایی دارد. برای اجرای این رنگ‌ها به دستگاه سمباده، قلمو و یا پیستوله در محیطی ایمن نیازمندیم.

 

 رنگ‌های شفاف

 

در مرحله اول رنگ‌کاری، پس از سمباده‌زنی، از سیلر برای اشباع منافذ چوب، استفاده می‌شود. بنابراین به کار بردن سیلر در لایه اولیه، مصرف رنگ نهایی را کم کرده و در نتیجه هزینه‌ها کاهش می‌یابند. در لایه دوم از اسپری کیلر استفاده شده که نمایی براق به چوب می‌بخشد. پلی‌استرها به عنوان پوشش نهایی برای محافظت از چوب در برابر رطوبت، الکل‌ها، اسیدها، روغن‌ها و چربی، جوهر و… کاربرد دارند. پس از اجرای پوشش‌های پلی‌استر، یک لایه ضخیم شیشه‌ای صاف بر روی چوب ایجاد شده که نقوش چوب دیده می‌شود اما لمس بافت و امواج آن ممکن نیست.

 

 رنگ‌های شفاف

 

پوشش‌های پلی‌استر نوعی وارنیش هستند که به دو دسته رنگ‌های نیم پلی‌استر و رنگ‌های تمام پلی‌استر تقسیم می‌شوند. رنگ‌های نیم‌ پلی‌استر از رزین، روغن‌های کوتاه و اوره فرمالدئید تشکیل شده است. اغلب از روغن‌های نارگیل و روغن دانه‌های سویا برای ساخت رنگ‌های نیم پلی‌استر استفاده می‌شود. رنگ‌های ساخته شده با روغن نارگیل، شیری رنگ و رنگ‌های ساخته شده با روغن سویا عسلی هستند. رنگ‌های نیم پلی‌استر به صورت براق، مات و نیمه‌مات وجود دارند. برای ساخت گونه نیمه مات کافیست رنگ‌های براق و مات را به نسبت ۱ به ۳ با هم ترکیب کنید. رنگ‌های نیم پلی‌استر پس از اجرا به پولیش نیاز ندارند.

 

 رنگ‌های شفاف

 

پوشش‌های تمام پلی‌استر از دو جزء رنگ‌اصلی و هاردنر (سخت‌کننده) تشکیل می‌شوند. این رنگ‌ها نیز خود به دو بخش تمام پلی‌استر ایستاده و پولیشی تقسیم‌می‌گردند. رنگ‌های تمام پلی‌استر ایستاده به قیمتی بالاتر از گونه پولیشی در بازار عرضه می‌شوند؛ زیرا پس از اجرا نیازی به پولیش ندارند.

اجرای پوشش‌های پلی‌استر بر روی چوب‌های دارای شیره و صمغ مناسب نمی‌باشد؛ زیرا چوب به صورت کامل رطوبت خود را از دست نداده و لایه رنگ ‌را نمی‌پذیرد.


نویسنده: مطهره سادات میرلوحی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *