مرس چوب

مرس چوب، (مرس نام درخت کاج است در خطه شمال کشور) برندی نام آشنا در صنعت تولید ترموو به روش استانداردهای روز اروپا (آلمان و فنلاند) می باشد که با 10 سال سابقه فعالیت و تولید اکنون در خدمت شماست. این برند متعلق به کارخانه تولیدی شرکت آرمان چوبینه زاگرس (سهامی خاص) می باشد.

فرآیند تولید ترموود

  • 1399-04-16

ترموود یکی از روش‌های تیمار گرمایی چوب است و از آن جهت که در روش ترمو از هیچگونه مواد شیمیایی برای تیمار چوب استفاده نمی شود در جهت بهبود کیفیت چوب از آن بهره می برند و دامنه کاربرد آنها نیز بسیار وسیع است. تیمار گرمایی به عنوان جانشینی برای مواد اشباع کننده حفاظتی مطرح می باشد و در عین حال در هر گونه از چوب به علت تفاوت ساختار سلولی و ترکیبات شیمیایی اثر متفاوتی دارد. در واقع کلیه باکتری های مضر داخل چوب و همچنین موادی که باعث تغییر فرم چوب (از قبیل رطوبت، صمغ و…) می شود و در این فرایند بافت چوب را ترک کرده و یک چوب جدید به نام ترمو با قابلیت های بالا به وجود می آورد. افزایش مقاومت چوب در برابر تغییر ابعاد در شرایط متفاوت رطوبتی، خاصیت عایق حرارتی، مقاومت در برابر پوسیدگی و هوازدگی و همچنین کاهش تغییر شکل ناشی از رطوبت و ایجاد رنگهای جدید و شبیه به چوبهای مناطق گرمسیری استوایی از مزایای ترموود هستند.

جکوزی ترموود

فرآیند ترموود در سه فاز اجرا می‌شود :

 

فاز ۱: افزایش دما و خشک کردن چوب

در فاز نخست فرآيند ترموود دماي چوب با استفاده از گرما و بخار آب یکباره افزایش داده می‌شود، به‌نحوی که دمای کوره به حدود ۱۰۰ درجه سانتی گراد میرسد. سپس به تدریج و به شکل یکنواخت دما تا ۱۳۰ درجه سانتی گراد افزايش داده می شود. در این فاز از فرآیند ترموود از بخار آب براي جلوگيري از ترك برداشتن چوب در جریان حرارت‌دهی بهره گيري مي شود. به علاوه بخار آب مانع بروز واکنش‌های شيميايي داخل چوب می‌شود. در اين مرحله محتوای رطوبت چوب ترموود تقریباً به صفر می رسد.

 

فاز ۲: حرارت‌دهی

وقتی خشک‌سازی چوب در دمای بالا انجام گرفت در فاز دوم فرآیند ترموود دماي داخل کوره تا حدود ۱۸۰-۲۱۵ درجه سانتی گراد (بسته به استاندارد ترموود) افزايش می یابد. پس از رسيدن به این دما بنا به کاربرد نهایی مورد نظر برای چوب ترمو به مدت ۲ تا ۳ ساعت اين دما حفظ می شود. در اين فاز بخار آب از آتش گرفتن چوب جلوگیری می‌کند.

 

فاز ۳: رطوبت‌دهي و خنک کردن

در مرحله نهایی فرآیند ترموود با اسپری کردن آب بر روي چوب ها دماي آنها كاهش پیدا می‌کند. وقتی دمای چوب ترمو به حدود ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد رسید رطوبت‌دهی مجدد برای رساندن چوب به رطوبت مناسب رخ می‌دهد. نتيجه این کار ایجاد چوب ترموود با رطوبتي معادل ۴ تا ۷ درصد است.

 

ترموود هایی که قابلیت جذب آب را به میزان زیادی از دست داده اند، قابل استفاده در فضاهای بیرونی که در معرض باران و برف قرار می گیرند، هستند.

3 نظر ثبت شده است

    1. اعمال بخار آب و حرارت باعث ایجاد دوام و ماندگاری بالا در ترمووود می شود. شرایط ترمو شدن به گونه ای است که آن را در مقابل شرایط جوی از قبیل برف، باران، رطوبت محیطی، خشکی هوا و سرما به شدت مقاوم می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *