مرس چوب

مرس چوب، (مرس نام درخت کاج است در خطه شمال کشور) برندی نام آشنا در صنعت تولید ترموو به روش استانداردهای روز اروپا (آلمان و فنلاند) می باشد که با 10 سال سابقه فعالیت و تولید اکنون در خدمت شماست. این برند متعلق به کارخانه تولیدی شرکت آرمان چوبینه زاگرس (سهامی خاص) می باشد.

جنگل نهارخوران

  • 1399-12-27

یکی از مقاصد گردشگری گلستان که از شهرت ملی نیز برخوردار است، جنگل نهارخوران می‌باشد. این جنگل به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد، دارای آب و هوای مطبوع و دل‌نشینی می‌باشد که وجود امکانات رفاهی در منطقه حفاظتی باعث جذب گردشگران بسیاری شده است.

 

جنگل ناهارخوران

 

این جنگل هیرکانی با درختان سر به فلک کشیده خود، قدمتی کهن داشته و به دوران ژوراسیک و حدود چهل میلیون سال پیش باز می‌گردد. مساحت کل منطقه این جنگل در حدود ۳۰۰ هکتار می‌باشد که جنگل‌های حاشیه جاده را نیز در بر می‌‌گیرد. اما مساحت منطقه پارک جنگلی که در مدیریت شهرداری گلستان می‌باشد، در حدود ۱۶۸ هکتار است.

 

جنگل ناهارخوران

 

از داستان‌های قدیمیان چنین برداشت می‌شود که هنگامی که حجاج گرگانی برای زیارت به خانه کعبه مشرف می‌شدند و یا برای زیارت به مشهد سفر می‌کردند، در راه بازگشت از زیارت به منطقه جنوبی گرگان رسیده و پس از چندین ما دوری، بستگان آنان به استقبالشان آمده و در منطقه فعلی جنگل نهارخوران جهت صرف نهار توقف می‌کردند و نهار می‌خوردند که باعث نام‌گذاری این منطقه به این نام شد.

 

جنگل ناهارخوران

 

نهارخوران علاوه بر ناحیه جنگلی دارای دره، ارتفاعات، آبریزها و یال‌های بسیار است که علاقه‌مندان به کوه‌پیمایی را به خود جذب می‌کند تا در کنار لذت بردن از کوه‌پیمایی از منظره جنگل‌ طبیعت و روستاهای اطراف لذت ببرند.

 

جنگل ناهارخوران

 

همان‌طور که در ابتدا گفته شد این جنگل دارای آب و هوای معتدل خزری بوده و پوشش گیاهی آن در زمره جنگل‌های هیرکانی قرار می‌گیرد. البته انسان‌ها در آن دخالت کرده‌اند و درختانی غیر بوی در آن کاشته‌اند. در حال حاضر درختان بلوط، انجیلی، ممرز، نمدار، گیلاس وحشی، آزاد، ازگیل، بوته‌های تمشک، کاج، سرو، ماگنولیا، شمشاد، بید مجنون، برگ نو و… در آن دیده می‌شود.

 

جنگل ناهارخوران

 

جنگل نهارخوران سال‌هاست به عنوان تفرجگاه اصلی اهالی گرگان و مسافران شناخته می‌شود و متأسفانه استفاده نادرست گردشگران از طبیعت و توسعه بی‌رویه ساخت و ساز و دخالت بشر، این منطقه از حالت طبیعی و بکر خود خارج شده و به حالت شهری در آمده است که باعث از بین رفتن بسیاری ازگونه‌های طبیعی آن و در نتیجه از بین رفتن و کوچ گونه‌های جانوری این منطقه شده است.

 

جنگل ناهارخوران

 

جنگل ناهارخوران

 


نویسنده: نادیا ایمان‌پور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *